Jaguar XEL zoekt de ruimte op

jaguar-xel-2017

Jaguar is in China klaar met de XEL, een met tien centimeter verlengde versie van de XE. En die extra gewonnen eenheden gaan integraal naar de beenruimte van de achterste passagiers. Een XE om in rond gereden te worden dus.

Zijn bij ons verlengde versies voorbehouden voor de hoogste modellen van een gamma (denk Jaguar XJ, BMW 7, Mercedes S, etc), dan is het in China de normaalste zaak van de wereld dat een succesvolle CEO zich laat rondtoeren in een verlengde BMW 3 Reeks. Jaguar, die werpen zich nu ook in de strijd, met een langere versie van haar XE, de XEL. In navolging op de XJL en XFL.

De XEL neemt de lijnen van de XE over maar voegt tien centimeter toe tussen de wielen. Daardoor krijgt de inzittende achteraan een serieuze ruimteboost en een grotere deur om in te stappen. De Chery Jaguar Land Rover Joint Venture zal instaan voor de productie in China, onder de kap een turbogeladen 2-liter viercilinder benzine met 200 of 250 pk. Geen straf om in gereden te worden of zelf in te rijden lijkt ons.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws