Ford Mustang aan het Performance Pack Level 2

ford-mustang-pp-level2_01

Ford heeft vandaag te kennen gegeven dat de opgefriste Mustang kan beschikken over een tweede stage van het Performance Pack. Niet met extra oomph, wel met geperfectioneerde mechanische componenten.

In de VS segmenteren ze graag producten voor de wagen. Zo is het niet verrassend als een Amerikaan spreekt van een 'Stage 5' koppeling. Geen kat weet wat juist het verschil is met een 'Stage 4' maar het bekt gewoon lekker. Ford kan er ook aardig mee uit de voeten en lanceert nu het Performance Pack Level 2 voor de opgefriste Mustang GT. Dat pakket, bovenop Performance Pack Level 1 uiteraard geeft de Amerikaanse musclecar een nieuwe splitter vooraan die bij 128 km/u voor 10 kilogram meer neerwaartse kracht zorgt.

ford-mustang-pp-level2

Al is dat niet alles natuurlijk. Zo is er een agressievere spoiler, stijvere stabilisatorstangen voor & achter en eveneens stijvere veren. Het grootste verschil zal 'm echter in de 19-duims velgen zitten die toelaten om Michelin's Pilot Sport Cup 2 te installeren van achteraan maar liefst 280 milimeter breed. Grote vraag is natuurlijk of dit nieuw pakket een invloed gaat hebben op de Europese Mustang GT, want die had het originele Performance Pakket standaard. Toch maar even navragen bij dealer wanneer je er eentje bestelt.

ford-mustang-pp-level2
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 06:55
afbeelding van Wim

die splitter, hopelijk niet te veel speedbumps daar in de US of A

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws