Grootscheepse terugroepactie van BMW in de VS

bmw_3-reeks_vuur

Meer dan een miljoen wagens zijn getroffen en het gaat hier vooral over de 3 Reeks die met de problemen kamt, waarvan zelfontbranding een gevolg zou kunnen zijn.

Weer een grote terugroepactie in de autowereld en ditmaal is het vanuit het kamp van BMW. Vooral wagens van in de Verenigde Staten zijn getroffen al is het niet uitgesloten dat het een wereldwijd probleem zou kunnen zijn. Deze actie gaat over ruim een miljoen wagens waarvan er naast in Amerika ook zeker 15.000 voertuigen in Canada zijn getroffen. Over problemen op de Europese markt is er nog niets vermeld dus het is nog niet nodig om naar je concessiehouder te hollen.

Deze terugroepactie bestaat eigenlijk uit twee delen. Een gedeelte van de wagens hebben een probleem met de bedrading die instaat voor de verwarming en airconditioning waardoor er oververhitting en zelf brand kan ontstaan. De 670.000 voertuigen die met dit probleem kampen zijn voornamelijk BMW 3 Reeksen tussen 2006 en 2011.

Probleem nummer 2 komt voor bij ongeveer 740.000 wagens uit verschillende reeksen zoals de 1, 3, 5, X3, X5 en Z4. Het probleem bevindt zich hier onder de motorkap bij een klep van de motor die zou kunnen roesten. Modellen tussen 2007 en 2011 zijn hier vooral gevoelig aan. Sommige wagens kunnen dus beide problemen hebben aangezien 670.000 plus 740.000 wel wat meer is dan 1 miljoen.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws