Chinese Skoda Karoq zaait verwarring

skoda-karoq-china-1

Tijdens onze test met de Seat Arona en Volkswagen T-Roc werd het al duidelijk. We zien door het bos de bomen niet meer in het crossover-aanbod van VAG. En nu gooien ze er nog een Chinese versie van de Karoq bij.

Waarom dat nog verwarrender is? Die Chinese variant is wat langer dan de Europese Karoq, waardoor je kan zeggen dat hij in een ander segment speelt.

Vijf centimeter is hij langer, en dat maakt voor de Chinezen een wereld van verschil. Want een grotere auto heeft in China nog altijd wat meer status. De wielbasis van de wagen groeide ook tot 2,69 meter, de volle één centimeter meer dan de Volkswagen Tiguan in Europa. Volg je nog?

Onder de kap is het dan weer allemaal bekend. Een 1.2 TSI met 115 pk en een 1.4 TSI met 150 zorgen voor de aandrijving. Blokken die bij ons evenwel al modernere opvolgers hebben, het blijft China. Over de TSI 280 op de foto's is er voorlopig geen nieuws.

Uiterlijk verschilt hij dan weer lichtjes van zijn Europese broer. De Chinese Karoq krijgt meer chroom mee, net als een extra badge op de wielkassen vooraan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Diedrik Moës 14:29
afbeelding van Diedrik Moës

De motoren klinken bekend maar zijn ondertussen niet meer verkrijgbaar in Europa.

12tsi >> 10tsi 115pk voor europa
14tsi >> 15tsi 150pk voor europa

FYI ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws