Alfa Romeo terug in F1 dankzij Ferrari

alfa-romeo-f1

Na een afwezigheid van meer dan 30 jaar maakt Alfa Romeo zijn officiële rentrée in de koninginnenklasse van de motorsport.

Alfa duikt daarvoor in zee met het Zwitserse Sauber en heet vanaf nu officieel Alfa Romeo Sauber F1 Team. Het team zal daarbij gebruik maken van motoren van Ferrari en moet voor een imagoboost zorgen van het legendarische Milanese merk dat meestond aan de wieg van de F1. Het wist daarin verschillende keren het kampioenschap te winnen, onder andere met coureurs zoals Nino Farina en Juan Manuel Fangio. Het nieuwe contract is een meerjarendeal en garandeert dus een samenwerking op langere termijn.

Of de samenwerking ook sportieve successen zal garanderen is nog maar de vraag. Het Sauberteam sloot het seizoen 2017 af op de laatste plaats in de constructeursstand met slechts 5 punten. Over de toekomst van coureurs Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein is dan ook nog niets beslist. In de wandelgangen gonst het immers van de geruchten dat beide coureurs vervangen zullen worden door Ferrari-protégés Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws