707 pk sterke Jeep Trackhawk komt naar Europa

jeep_grand_cherokee_trackhawk_1

Jeep laat zich van zijn minst serieuze kant zien en levert de 707 pk sterke Grand Cherokee Trackhawk vanaf volgend jaar ook bij ons.

707 pk en 881 Nm koppel. Het zijn indrukwekkende cijfers die zelfs de Lamborghini Urus doen verbleken. De Lamborghini mag met zijn topsnelheid van 304 km/h dan wel 's werelds snelste SUV zijn, de kroon van 's werelds krachtigste SUV is nog steeds voorbehouden voor de brutale Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Tegen alle verwachtingen in maakt de Trackhawk nu de oversteek.

jeep_grand_cherokee_trackhawk

Jeep CEO Mike Manley ziet voor de krankzinnige Jeep ook een business/marketing case buiten de VS en heeft de Trackhawk nu ook bevestigt voor Europa. De meest krachtige Jeep ooit zal zijn opwachting maken op het aanstaande Salon van Genève en zal er ongetwijfeld de nodige aandacht trekken.

jeep_grand_cherokee_trackhawk

De Grand Cherokee Trackhawk maakt gebruik van de Dodge Hellcat's gesuperchargede 6,2-liter HEMI V8 en is gekoppeld aan een 8-traps automaat die het vermogen vervolgens naar alle vier de wielen stuurt. Daardoor neemt een sprintje naar de 100 km/h slechts 3,7 s in beslag. Een fractie trager dan de Urus maar nog steeds verbluffend gezien zijn rijklaar gewicht van 2,4 ton. 200 kg meer dan de Italiaan.

jeep_grand_cherokee_trackhawk

Toch loopt de vergelijking met de Lamborghini Urus niet helemaal op. De Jeep is namelijk een stuk goedkoper dan de Italiaan. In de VS kost de Trackhawk slechts 109.995 dollar. Zowat de helft van de Urus. Benieuwd of dat ook bij ons het geval zal zijn.

Tijdstip: 14:04
Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws