Moia is Volkswagen-bus op elektriciteit

moia-electric-bus-volkswagen_1

Het zal wat voeten in de aarde hebben om Moia evenveel naamsbekendheid te geven als Volkswagen zelf, maar vandaag tonen ze alvast hun eerste product.

Moia was vorig jaar het 13e merk dat Volkswagen in haar portfolio stak. Car-sharing, elektrisch rijden, het zijn allemaal delen van de lading die de Moia-vlag dekt. Waarom ze het merk niet 'Bulli' of iets dergelijks genoemd hebben, als ze toch een elektrische bus presenteren, is bij ons de vraag.

stadsgewijs

Het naamloze studiemodel is gebaseerd op de Volkswagen Crafter maar krijgt een elektrische aandrijving. Hij kan daarmee zowat 300 km ver rijden, terwijl hij zes personen vervoert. Op een half uur tijd kan je de batterij weer naar 80 procent van zijn capaciteit laden. Tegen eind volgend jaar moet de bus in het straatbeeld te zien zijn, teststad van dienst wordt het Duitse Hamburg.

De bedoeling van deze kleine bus is dat ze een Uber-achtige weg gaat volgen. Via een smartphone app is de bus te boeken en dankzij de extra plaatsen kan de bus verschillende ritten combineren. Of dat in de praktijk ook zo zal gebeuren, is nog af te wachten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws