Ultieme geluidservaring met Porsche Burmester 3D Surround

porsche_burmester_3d

Porsche belooft een concertzaal op wielen dankzij het nieuwe Burmester 3D-Surround geluidssysteem. Waar hebben we dat nog gehoord?

Bij tal van andere premiummerken natuurlijk. Bang & Olufsen levert bijvoorbeeld aan BMW en Audi terwijl Meridian de huisleverancier is bij Jaguar & Land Rover. Lexus heeft dan weer Mark Levinson en Maserati en Volvo Bowers & Wilkins. Het Duitse Burmester bedient ook Mercedes en dus ook Porsche. Speciaal voor die laatste creëerden ze nu een gloednieuwe versie van hun 3D-geluidssysteem. Een optie die eerder al beschikbaar was op de nieuwe S-Klasse.

De - ongetwijfeld erg prijzige - optie bestaat uit 21 individueel aangestuurde luidsprekers, inclusief actieve subwoofer met 400 watt digitale D-klasseversterker, een 2-weg-centersysteem en een totaal membraanoppervlak van meer dan 2.500 cm². Daarmee knalt het systeem maximum 1.455 watt naar je teerbeminde trommelvliezen. Volgens Porsche maakt het van je nieuwe Cayenne of Panamera 'de ultieme concert- of bioscoopzaal op vier wielen'.

burmester_3d

Een belofte die we wel vaker horen natuurlijk. Ook al zijn de ingrediënten lang niet mis en behoren de Burmester-systemen daadwerkelijk tot de betere in hun soort. Leuk detail is wel dat de 3D-geluidstechnologie samen met het Belgische bedrijf Galaxy Studios ontwikkeld is. Toch leert de ervaring dat al deze systemen nogal afhankelijk zijn van het type voertuig waarin ze geïntegreerd zijn. En de hoeveelheid binnenruimte in het bijzonder.

Het Burmester 3D Surround Sound System biedt vier luistermodi: Pure, Live, Smooth en 3D Surround met een maximum aan geluidsbeleving. De totale installatie weegt volgens Porsche maar zo’n 500 g meer dan een conventioneel stereosysteem, niet in de laatste plaats vanwege het gebruik van gegoten aluminium componenten in de luidsprekers. En omdat niet alleen het oor maar het oog ook wat wil, zijn de randen van de luidsprekers verlicht in het wit of - in combinatie met de optionele ambient verlichting – in zeven andere kleuren.

Benieuwd naar het prijskaartje en wanneer we het nieuwe 3D-geluidssysteem zelf eens aan -euh- het oor mogen voelen.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws