Mercedes zegt vaarwel aan het het stokje voor de cruisecontrol

2018-mercedes-benz-a-klasse-stuur

Pas op 2 februari toont Mercedes ons de gloednieuwe A-Klasse. Maar nieuwe foto's van het stuur verraden nu al enkele nieuwigheden.

Mercedes, Toyota, Lexus, Porsche, Audi, McLaren; het zijn maar enkele van de merken die zweren bij de bediening van de cruisecontrol via een apart hendeltje aan de stuurkolom. Maar als we nieuwe beelden van het stuurtje van de volgende generatie A-Klasse van dichterbij bekijken, zien we dat Mercedes binnenkort van die filosofie afstapt en voor een meer conventionele plaatsing kiest.

2018_mercedes_a_klasse_interieur

Het goed gevulde stuurtje krijgt - mits de juiste opties - tal van functionaliteiten, waaronder die van de cruisecontrol die het onderste gedeelte van de knoppenzee aan de linkerzijde invult. Rechts zien we knoppen voor telefoonfunctie en het volume. Boven beide clusters vinden we knoppen voor het bedienen van de vele functies van de twee digitale displays, inclusief de aanraakgevoelige vierkantjes zoals Mercedes ze introduceerde op de nieuwe E-Klasse. Al spreekt het voor zich dat het échte instapmodel het met een iets eenvoudigere setup zal moeten doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
RHK 11:18
afbeelding van RHK

Eindelijk worden ze verstandig zo lijkt het. Heb meerdere keren proefgereden met Mercedes maar door die bedienings-knots aan het stuur en dit stomme steeltje was de proefrit snel afgelopen. Hoe mooi en fijn de auto ook was, ik kwam er altijd zwaar gefrustreerd met pijnlijke pink uit want bij de eerste keer richting aangeven bleef die pink achter die knuppels steken... pijnlijk en voor mij dan ook een waardeloos systeem waar je niet (snel) aan went. Hopenlijk voeren ze de meer standaard bediening door op alle merken.

Jimmy 22:56
afbeelding van Jimmy

Rare en vooral lange pinken heeft u... Dergelijke klacht nog nooit gehoord bij een Mercedes rijder. En zelf nooit ervaren...

evo X 17:50
afbeelding van evo X

Heb met zo ene leren rijden, zat bij mij niet in de weg eigenlijk. Was k snel gewoon, optrekken tot 50 of zo, voet van pedaal en dan in gewoon file verkeer deed da hendeltje de rest.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws