Officieel: Volkswagen Jetta heeft EU-vrees (2018)

volkswagen-jetta-vs-2018_01

De ondertussen weeral zevende generatie van de Jetta heeft het levenslicht gezien op het autosalon van Detroit. Met onderhuids het MQB-chassis, bovenhuids een geëvolueerd design en een (vertr)ou(w)de motor. Een Europees paspoort, dat zit er evenwel niet in.

Staat op het Brusselse salon de VW-spotlight op de T-Roc, dan kaapt op het autosalon van Detroit de nieuwe Jetta alle aandacht weg. je weet wel, die sedan die al even uit de Europese orderboeken is verdwenen. De nieuwe Jetta zal evenzeer geen opwachting maken in Belgische showrooms. Simpelweg omdat de huidige proporties té dicht bij die van de Passat komen.

Dat en het feit dat we geen sedans kopen natuurlijk...

Enfin, terug naar de Jetta, de zevende generatie alweer sinds 1979, waardoor deze Jetta echt wel als het sedan-equivalent van de Golf kan genoemd worden. Meer nog, in de VS is dit dé meest succesvolle Duitser met - sinds lancering in '79 - 3,2 miljoen exemplaren. Het is dan ook niet verrassend dat nummertje zeven het onderstel van de nieuwe Golf mag lenen. of in VW-termen; het MQB-chassis. Onder de kap van deze 'Amerikaanse Passat' een 1.4 turbobenzine met 150 pk gekoppeld aan een 8-trapsautomaat.

 volkswagen-jetta-vs-2018
 volkswagen-jetta-vs-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Van Sante Redgy 11:36
afbeelding van Van Sante Redgy

Geachte,

Is er geen enkele manier om zo een nieuwe VW Jetta te bestellen. Dit is een prachtwagen!!! Echt een superwagen.
Kan die bvb niet ingevoerd worden?

Met vriendelijke groeten,
Van Sante Redgy

Passat 20:24
afbeelding van Passat

Redgy,

Ik veronderstel dat je die op een of andere manier wel kan invoeren, maar waarom maak je het uzelf niet gemakkelijk door gewoon een Passat te bestellen? Het ontwerp is gelijkaardig en uiteindelijk zal je goedkoper en veel praktischer uitkomen

Redgy Van Sante 18:30
afbeelding van Redgy Van Sante

Dag,

Omdat de Passat niet zo mooi en sportief is. Maar het is opgelost want ik ga naar een ander merk over na 4 VW versleten te hebben. Echt spijtig dat ze niet naar Europa komen. Echt dom, dom, dom.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws