Datsun Cross is Dacia Duster-rivaal

datsun-cross-2018-01

Een crossover met een startprijs van net geen 10.000 euro? Daarmee rij je los het vaarwater binnen van de Dacia's Duster van deze wereld. Laat dat net de doelstelling van deze nieuwe Datsun Cross zijn. Of 'ie in België brokken kan maken?

Over een impressionante portfolio kunnen ze bij het terug in het leven geroepen Datsun niet echt spreken. Zo is er de Go in 'tig varianten en een hatchback waar ze zich zo voor schamen dat 'ie de naam On-do kreeg. Maar kijk, er is verbetering in zicht, want het budgetmerk van Nissan heeft het lef gehad om haar Go-Cross concept van 2015 zo goed als onveranderd in productie te nemen. Het resultaat ziet er dan ook naar Datsuniaanse normen lekker uit.

datsun-cross-2018

Een uniek gestileerd front en een, tja, iets minder gestileerde derrière. Binnenin een infotainmentsysteem en hopen valse koolstofvezel. Och kom, we vergeven het de budgetrakker. Voorin steekt Datsun een 1.2-liter viercilinder benzine die maar liefst 78 pk en 104 Nm op weet te wekken. Heb je schrik om die kracht te moeten bedienen met een manuele bak, dan kan je ook nog een CVT-aandrijving krijgen. Vierwielaandrijving? Nee, daar moet je niet op hopen.

datsun-cross-2018

Met net geen vier meter in lengte is deze Cross trouwens een serieuze tik kleiner dan pakweg een Duster, toch kan je beschikken over een derde zitrij. Heeft deze Cross ook nog voor op de Duster; zijn prijskaartje. Bij zijn introductie in Indonesië spreekt Datsun van een startprijs van 163 miljoen rupiah. Klinkt als een hoop maar in Europese munt spreken we nog maar van 9.970 euro. Zolang Datsun echter geen plannen heeft om naar onze markt te komen (nu mikken ze op Rusland, Afrika en Zuidoost Azië), zal deze Cross geen brokken kunnen maken in ons Belgenland.

Zonde?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws