Kia Rio GT-line heeft Albert Biermann nodig

kia-rio-gt-line_01

Rio-klanten kunnen voortaan hun compacte hatchback van Kia opsmukken met een stoere GT-Line. Al doet die lijn ons eerder dromen van een pikantere versie van de Rio. Als een soort van Koreaanse rivaal voor de Polo GTI.

Niet enkel BMW, Audi en Mercedes zwieren sportbadges (in volgorde; M, S, AMG) op de flank van auto's van elke klant die maar wil betalen, ook Kia voorziet 'sportievere' uitvoeringen van haar reguliere modellen. Opsmuk, in de vorm van grotere velgen, een subtiele bodykit en nog wat andere kleine accenten. Na de Picanto, Sportage, Sorento en Optima kan je nu ook de Rio in die GT-Line-uitvoering krijgen.

kia-rio-gt-line

Het laat de kleine Kia alvast een stukje pittiger voor de dag komen. Onderhuids zal je evenwel maximaal 120 paarden kwijt kunnen indien je opteert voor de 1.0 T-GDI... een driecilinder, zowaar. Toegegeven, heel 'GT' klinkt dat niet. Waardoor we het nodig tijd vinden dat Albert Biermann - de man achter de Kia Stinger en Hyundai i30 N - begint aan een VW Polo GTI-rivaal in de vorm van een échte Rio GT. Wat denk je Biermann?

kia-rio-gt-line
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws