Honda heeft voorlopig geen zin in een nieuwe S2000

honda_s2000

Op korte tot middellange termijn komt er geen opvolger voor de intussen legendarische S2000. En daar hebben de bonzen verschillende redenen voor.

Sla er onze zoekfunctie op na en je zal verschillende berichten vinden over een op til staande opvolger voor de Honda S2000. Maar intussen zijn we bijna een decennium verder en is er nog steeds geen nieuwe S2000. Hayato Mori, productplanner bij Honda, wist eerder deze week te vertellen dat er bij Honda absoluut geen nieuwe, sportieve tweezitter in de pijplijn zit en dat dat vermoedelijk ook nooit nog het geval zal zijn. En daar heeft hij meerdere redenen voor.

Enerzijds omdat SUV's en andere crossovers nog steeds aan populariteit winnen en de ontwikkelingskosten en winstmarges op nicheproducten zoals een S2000-achtige bijzonder piepklein zijn. En anderzijds omdat de ontwikkelingskosten voor kleine auto's met kleine productieaantallen blijven stijgen door de steeds strenger wordende crash- en veiligheidsnormen.

honda-s2000-interieur

Een anonieme bron bij Honda Amerika nuanceert echter Mori's uitspraken en zegt dat er nog steeds heel wat vraag is van uit Honda zelf voor een nieuwe S2000. Hij verwijst ook naar de Civic Type-R die sinds het meest recente model voor het eerst ook in de VS verkrijgbaar is. Hij voegt er nog aan toe dat de S2000 een erg belangrijk hoofdstuk is in de geschiedenis van het bedrijf en daarom nooit vergeten zal worden. Maar dat we de eerste twee à drie jaar geen nieuwe S2000 mogen verwachten staat dus min of meer vast.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws