Jeep Grand Cherokee S: met de S van speciaal

jeep-grandcherokee-s-2018

Om de verkoop van de ondertussen al zeven jaar oude Grand Cherokee aan te zwengelen komt Jeep met een speciale uitvoering op de proppen. Nee, we hebben het niet over de 707 pk sterke Trackhawk, wel over deze Grand Cherokee S. Met de S van speciaal en ook wel wat van... euhm... "Swart".

Een Sport-uitvoering van de Grand Cherokee, zo kan je deze S-versie misschien beter omschrijven. Denk aan een AMG-pakket maar dan voor de potige Amerikaan. Opvallen doet de S alvast door alle accenten op het exterieur in best wel fraai glossy donkergrijs uit te voeren. Achteraan zwieren ze een dubbele uitlaat er onder met zwart chromen afwerking. Niet voor extra pk's, wel voor de looks. Hetzelfde kan trouwens gezegd worden over de 20-duims velgen.

Al is het niet enkel uiterlijk vertoon. Want de S-uitvoering krijgt een sportophanging die deel uit maakt van de Performance Handling Group (PHG), op deze Grand Cherokee. Klinkt niet zo sexy als Mopar, we geven het toe maar de PHG moet het rijgedrag van de grootste Cherokee wat aanscherpen. Buiten sportingrepen zwiert Jeep ook een plethora aan veiligheidystemen op de uitvoering.

jeep-grandcherokee-s-2018

Onder de kap geen extra oomph. Het is te zeggen, lekker Amerikaans komt deze Grand Cherokee S in België beschikbaar met de 352 pk sterke 5.7-liter HEMI. Al kan je ook voor een bravere 3.6-liter V6 benzine of 3-liter turbodiesel gaan met zes cilinders. Vanaf 69.200 euro staat de S bij de dealer. Al kicken wij nog net iets meer op een knalrode Grand Cherokee Trackhawk. Of onze bankrekening daar mee akkoord gaat?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws