Nieuwe Hyundai Santa Fe doet het met durf

2018_hyundai_santa_fe

De nieuwe generatie van de grootste SUV van Hyundai heeft na een tijd van getease eindelijk haar uiterlijk getoond aan de buitenwereld. Wat valt op? De nieuwe Santa Fe doet het visueel met een brok Kona.

Dat SUV’s de heersers in autoland zijn is al geruime tijd geweten en in dezelfde theorie weten we ook dat Hyundai iets kent van SUV's in elkaar steken. Binnen hun gamma hebben ze de Kona, Tucson en de Santa Fe waarvan je ook voor een extra grote kan gaan, de Grand Santa Fe. De Santa Fe is toe aan zijn vierde generatie en naast een uiterlijke aanpak is hij nu ook volgepropt met hightech veiligheidnufjes die in de moderne autowereld niet meer weg te denken zijn.

Familiegezicht

Een opgezwollen smoel van de Kona? Ja, dat zien wij ook. Hyundai blijft hun gewaagd design doortrekken en dat maakt de wereld alweer een minder saaie plek om in te leven. Dat de Santa Fe en de Kona familie zijn steken ze niet onder stoelen of banken, maar ze brullen het uit met de typische koplampen en grill. Of de Santa Fe ook gaat beschikken over die hippe gele kleur, Acid Yellow, waar de Kona mee opvalt, dat is nog af te wachten.

2018_hyundai_santa_fe

Veiligheid boven alles

Een waslijst aan actieve en passieve veiligheidssystemen zullen terug te vinden zijn op de nieuwe Santa Fe zoals de Rear Cross-Traffic Collision Warning die nog extra is uitgerust met een automatisch remfunctie. Ook komt Hyundai met een Rear Occupent Alert die - en we quoten: 'passagiers op de achterbank detecteert en de bestuurder attendeert bij het uitstappen.' In mensentaal: hij waarschuwt de bestuurder dat er nog mensen, of kinderen, op de achterbank zitten nadat hij is uitgestapt. Zo kan je nooit meer je kinderen vergeten in de wagen of een huurmoordenaar kan zich niet meer verstoppen op de achterbank. Hoezo, wij kijken te veel films?

Wat nog meer?

Een driecilinder hoeven we niet meteen te verwachten onder de kap van de grote rakker, viercilinders des te meer. De 2.2-liter viercilinder diesel gaat heus present tekenen. Een 2-liter turbobenzine kan ook zijn nut hebben op specifieke markten. Of dat ook voor België het geval is? Nog even wachten, want begin volgende maand zal Hyundai de Santa Fe in geuren en kleuren (Acid Yellow, Hyundai?) tonen op het autosalon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws