Dan toch nog: Lancia Stratos is terug! Minus de Lancia-naam

lancia-stratos-concept-2010_01

Al sinds 2010 zijn de Italianen ons aan het verlekkeren op een moderne interpretatie van de Lancia Stratos. En nu, nu zou het er toch van komen, via een tot 25 stuks gelimiteerde versie van Manifattura Automobili Torino.

Het heeft veel voeten in Italiaanse wijnvelden gehad maar eindelijk kan Manifattura Automobili Torino (MAT) met een recht gezicht zeggen dat het klaar is met een opvolger voor de legendarische Lancia Stratos. Dat was eigenlijk in 2010 al het geval maar Ferrari trok al snel aan de rem, want de creatie rolde op het chassis en gebruikte de motor van de F430 Scuderia en Ferrari is nogal gevoelig aan verbouwingen. Het verbood zelf toeleveranciers om nog maar iets te leveren voor de nieuwe Stratos.

lancia-stratos-concept-2010

Het heeft dus acht jaar tijd gekost om een oplossing uit te dokteren.. Straf, als je weet dat Manifattura Automobili Torino toch maar plant om 25 stuks te gaan verkopen. Onderhuids zit een nog onbekende set-up. Al belooft MAT meer dan 550 pk achterin. Op het autosalon van Genève begin volgende week hoopt het bedrijf genoeg klanten te vinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws