Zoek de elektro-SUV: E-Pace, I-Pace en F-Pace

i-pace-teaser

Op 1 maart zal Jaguar eindelijk de productie-afgeleide van haar I-Pace tonen. Die volledige elektrische SUV vervolledigt dan de SUV-familie van het merk met de E-Pace (nee, niet elektrische) en de F-Pace als gezinsleden.

Het zal voor de nodige verwarring zorgen aan de tafel, de I-Pace. Niet enkel omdat dit de elektrische SUV van Jaguar zal zijn en niet de E-Pace (terwijl die E logischer klinkt voor een elektromodel) maar ook omdat afhankelijk van hoe je die I en E uitspreekt (op z'n Vlaams of op z'n Engels) je beide wagens door elkaar kan halen. Enfin, I-Pace dus, een verdomd belangrijke wagen, want Jaguar wordt hiermee de eerste van de premium rakkers die een volledig elektrische SUV weet aan te bieden.

Herkennen zal je de I-Pace doen aan de meer naar voor geplaatste cabine, korte overhangen en serieuze koelsleuf op de 'motorkap'. Nog belangrijker dan die looks is de range die Jaguar uit haar I-Pace zal weten te puren. De conceptversie deed het alvast met 500 kilometer rijbereik, dankzij een batterij van 90 kWh en een 400 pk sterke elektromotor, of de productieversie die reikwijdte weet te halen in de realiteit, dat is nog maar de vraag. Donderdag 1 maart, dan heeft Jaguar er een antwoord op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws