Daimler punt Denza bij

daimler-denza-2018_01

De elektrische 'Mercedes' waar je nog nooit van hebt gehoord is in China onder het mes gegaan en kan uitpakken met een gegroeide batterij die de Denza op papier 451 kilometer ver brengt. Waarom dit niet in Europa wordt verkocht vraag je?

De Daimler Denza, we schreven er al eens over in 2016, in 2018 is de elektrische - en tevens enkel voor China bedoelde - sedan onder het mes gegaan. Daarbij mag de oud aandoende chromen voorkant op de schop, voortaan een modern front met Mercedes-invloeden en lange zwierige koplampen.

Al draait het natuurlijk meer om de technologie onderhuids. Op het onderstel van de originele B-Klasse wist de joint venture tussen Daimler en BYD een batterijenpakket te plaatsen van maar liefst 70 kWh. Die stuurt haar stroom door naar een 184 pk (300 Nm) sterke elektromotor tussen de voorwielen die de Denzo 500 volgens de oudere NEDC-cylcus 451 kilometer ver kan brengen. In China mogen ze trouwens ook een meting doen waarbij de auto niet boven de 60 km/u komt. In dat geval kan je maar liefst 635 kilometer ver met de Denza. Geef toe, waardes waarmee je in Europa heus niet wordt uitgelachen.

daimler-denza-2018

En dan is er nog de prijs, rekenen we die om, dan spreken we over zo'n 38.500 euro. Waarom dit niet in Europa wordt verkocht vraag je? De auto-industrie is soms een gekke wereld...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws