Touring Superleggera Sciadipersia: Maserati GranTurismo in vermomming

touring-superleggera-sciadiapersia-2018_01

Designhuis Touring Superleggera is klaar met een nieuw designproject. Daarvoor zoeken ze vijf eigenaars van een Maserati GranTurismo met 6 maanden geduld, een dikke bankrekening en een... speciale smaak. Want deze Sciadipersia, je moet iets hebben met het design.

Touring Superleggera verwierf naam en faam met haar Disco Volante, een coachbuildproject op een Alfa Romeo 8C. Al is dat niet het enige waar ze ooit nieuw plaatwerk op hebben geslagen. Hun laatste project gebruikt een Maserati GranTurismo, het resultaat heet Sciadipersia. De essentie van het bouw-/ kunstwerk? Een tegenreactie geven op de huidige trend van té agressief gestileerde sportwagens.

Daarom vooral gladde oppervlakten op de Sciadipersia en geen waanzinnige luchthappers. De blauwe lakkleur moet denken aan een heldere nacht en de zilveren accentpanelen zorgen voor een klassieke flair. Althans, zo denken ze er bij Touring Superleggera. Onderhuids blijft het designhuis met haar fikken van de GranTurismo af, waardoor je dus nog steeds beroep kan doen op de heerlijk klinkende V8.

touring-superleggera-sciadiapersia-2018

Vijf exemplaren zal Touring Superleggera ombouwen en daarvoor heeft het zes maanden nodig. De prijs van exclusiviteit? Die geeft het designhuis niet mee, waardoor het hoogstwaarschijnlijk onder de noemer 'veel' zal vallen.

Maken of kraken, deze Sciadipersia?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws