Goodyear Oxygene rijdt op mos

goodyear-oxygene-geneve-2018_banner

Niet alleen blinkende automodellen in Genève, ook klinkende technologie. Voor de groene jongens en alle anderen stelt Goodyear deze Oxygene voor. Tuinieren in een autoband krijgt een andere dimensie.

Autobandenbouwers zijn gedurig bezig met innovatie. De afgelopen jaren probeerden ze via allerlei manieren om een band zonder lucht te produceren. Deze Oxygene is weer een stapje verder in die richting.

De demping van de band gebeurt namelijk door middel van mos. Dat lees je goed. Mos heeft nog veel meer goeie eigenschappen dan enkel dempen, aldus Goodyear. Want door het integreren van mos in autobanden, wordt aan CO2-reductie gewerkt. Via fotosynthese zet mos CO2 onder invloed van licht namelijk om in zuurstof.

energierijk

Bij die fotosynthese wordt ook energie opgewekt. Niet voldoende om de accu van je elektrische wagen op te laden, wel genoeg voor wat spielerei. Een lichtgevende rand op de flank, een aparte kleur om omstaanders aan te geven welk manoeuvre wordt uitgevoerd, het zou allemaal zomaar kunnen. Of wat dacht je van het voeden van sensoren verwerkt in de band, die informatie doorsturen over temperatuur en omstandigheden van het wegdek?

Het rubberen gedeelte van de band is 3D geprint en is volgens Goodyear ook vervaardigd uit gerecycleerde autobanden. Alweer een oplossing die de stapel verbruikte autobanden mee kan helpen verminderen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws