BMW: "i4 bevestigd voor productie"

bmw-i4-info-2018_03

De technologische proeftuin van BMW, de i-afdeling, krijgt er een nieuwe inzending bij, want het Duitse merk heeft officieel te kennen gegeven dat een i4 groen licht heeft gekregen om op termijn de i3 en i8 te vervoegen... of te vervangen.

Het voelt alsof ze intern serieus aan het zoeken zijn wat ze nu juist moeten doen met de i-familie bij BMW. Zo geloven ze niet in een nieuwe generatie i8 maar blijkbaar wel in een i-sedan. Dat blijkt uit een officieel statement van opperbaas Harald Krüger:

"At last year’s Frankfurt Motor Show, we unveiled our take on the future of e‑mobility with the BMW i Vision Dynamics. This vehicle will become reality: we will build it in Munich, as the BMW i4.”

bmw-i4-info-2018

3 Reeks alternatief

Ergens een logische stap, want hoogstwaarschijnlijk heeft BMW geen plannen om volledig elektrische varianten van haar bestaande modellen te creëren. Hoogstens een plug-inversie. Waardoor we in de toekomst een 330e zullen hebben als plugger en deze i4 als compleet elektrisch alternatief. Wanneer we de nieuwe telg juist kunnen verwachten geeft BMW nog niet mee. Gezien de plannen van het merk spreken we over ten laatste 2025. Al hebben we ergens het gevoel dat het niet zo lang zal duren.

bmw-i4-info-2018

Nog even over die i vision dynamic (waarvan je plaatjes bekijkt in dit artikel), die pronkte met een range van 600 kilometer, een top van 200 km/u en een sprinttijd naar de honderd in minder dan vier seconden. Moest je het nog niet door hebben; een Tesla Model 3-rivaal in hart en blauw geschilderde nieren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws