Volkswagen Volks-SUV: Onder Tiguan, niet voor Europa

volkswagen-volks-suv-teaser-2018

De Beetle, Scirocco en 3-deurs Polo mochten dan wel op pensioen, voor een SUV is er altijd plaats in de Volkswagen-familie. Een nieuw model onder de Tiguan maakt zijn opwachting, al zal die niet op het Europese vasteland verschijnen.

Het moet gezegd; gezien de SUV-gekte in autoland hinkt Volkswagen wat achter door momenteel enkel de Tiguan en T-Roc aan te bieden. Geen vrees echter, daar komt binnenkort stevig verandering in. Enerzijds door de nieuwe generatie Touareg die op 23 maart wordt onthuld, anderzijds door een nieuwe Volks-SUV. Al mag het Europees volkje er naar fluiten. De nieuwe compacte SUV/Crossover moet namelijk China, Amerika en Rusland gaan bedienen.

Het één en ander heeft er natuurlijk mee te maken dat we in Europa al die T-Roc hebben en de nieuwe SUV zou te hard in het vaarwater van dat geinig karretje rollen. In 2020 start VW alvast de productie van de SUV op MQB-platform in Rusland, Argentinië en Mexico. 400.000 exemplaren per jaar plant Volkswagen er van te verkopen. Een belangrijk model dus voor het merk maar niet interessant genoeg bevonden voor Europa.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws