BMW-rijders mogen dieselwagen omruilen in Duitsland

bmw-diesel

Net een diesel-BMW op de kop getikt om dan te horen dat de overheid steden de kracht geeft om een 'dieselban' in het leven te roepen. Dat zorgt voor ongelukkige klanten natuurlijk. Daarom dat BMW in Duitsland heeft besloten dat klanten hun dieselkar mogen omruilen voor iets anders. Met enkele spelregels, uiteraard.

Een oordeel van de rechtbank in Leipzig heeft steden in Duitsland de macht gegeven om een complete dieselban in het leven te roepen. Euro 6 of niet. Zuur natuurlijk, als je in zo'n stad werkt en net een nieuwe 5 Reeks hebt aangeschaft. Daarom dat BMW meteen actie onderneemt. Wil je inruilen naar een benzinewagen of plug-inhybride? Geen probleem!

Al moet je dan wel voldaan aan enkele voorwaarden natuurlijk. Zo is het enkel van toepassingen bij klanten die een wagen leasen van BMW én op minder dan 100 kilometer van de getroffen stad wonen. Hoe BMW de deal juist gaat sluiten is nog niet duidelijk. Geeft BMW je een nieuw budget gebaseerd op de nieuwprijs van je diesel, of hoeveel hij op het moment nog waard is? Het wordt alvast duidelijk dat er dringend duidelijk Europese richtlijnen moeten komen omtrent een dieselban.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws