Opel Corsa GSi maakt ons tegelijkertijd droevig en blij

opel-corsa-gsi-2018_01_0

Blij omdat Opel het lef heeft nog een sportversie van de Corsa uit te brengen op het einde van zijn carrière en te midden van een stevige hervorming. Droevig omdat dit op het einde van de dag lauwe koek is.

Opel heeft de GSi-badge terug vanonder het stof gehaald. Alleen wordt het logo op ietwat rare creaties geplakt. Kijk maar even naar de Insignia GSi dat eigenlijk een 'reguliere' Insignia Grand Sport 2.0 Turbo 4x4 is met ander bumperwerk en straffer set-up van de remmen en ophanging. Op motorvlak wijzigt er namelijk niets. Datzelfde trucje lijkt Opel nu uit te halen met de Corsa GSi; OPC-looks op bestaand Corsa-gerief.

opel-corsa-gsi-2018

Dat bestaand gerief is de in Duitsland gekende Corsa S met een 1.4 turbobenzine die 150 pk naar de voorwielen stuurt. Daarop plakt Opel het bumperwerk van een Corsa OPC minus de dubbele einddemper achteraan. Sja, echt warm krijgen wij het er alleszins ook niet van. Al zou het sportonderstel soelaas moeten brengen. Dan maar wachten op de gloednieuwe Corsa die volgend jaar het levenslicht zal zien?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 13:53
afbeelding van Wim

bwa, een Corsa met 150pk mag van mij wel een speciale naam dragen :)

De Wolf Willy 21:07
afbeelding van De Wolf Willy

Waar is de tijd van de manta GSI laat die maar terug komen, misschien wel met de corsa GSI....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws