Shell gaat 11.000 tankstations bijbouwen tegen 2025

shell-tankstation

Twintig-Vijfentwintig, volgens sommigen een jaar waarin we plots allemaal elektrisch gaan rondzoemen, voor brandstofverdeler Shell een jaar waarin zo maar even 11.000 nieuwe tankstations op de kaart moeten staan. Nee, benzine en diesel gaan nog niet meteen verdwijnen. Willen of niet.

Het Nederlandse Shell voelt nog niet meteen de elektrische adem in haar nek en gaat onveranderd verder met het aanbieden van haar service. Meer nog, de 44.000 tankstations die het momenteel heeft zullen tegen 2025 gezelschap krijgen van maar liefst 11.000 nieuwe. Een investering die het bedrijf 1.5 miljard dollar extra moet gaan opleveren per jaar. Ter informatie, vorig jaar bedroeg de winst van de tankstations (en de winkels) nog 2,2 miljard dollar.

Ongeveer de helft van de nieuwe vestigingen zal het bedrijf gaan bouwen in groeimarkten zoals Rusland, China en Mexico. Shell blijft alvast geloven dat er het komende decennium nog geld valt te verdienen met het verhandelen van fossiele brandstof. En stiekem... kunnen we ze daar geen ongelijk in geven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws