Karlmann King: 3 miljoen aan Chinese SUV

karlmann-king-suv-2018_02

Geen zin in de Bentayga, Urus of aankomende Rolls SUV? Dan kan je altijd nog gaan shoppen voor deze Karlmann King, een verbouwde Ford F-550 (lees: vrachtwagen) met een prijskaartje van al snel 3 miljoen euro.

Compleet over de top SUV's, geloof het of niet, er is een markt voor. Het is ook daarom dat Bentley weg geraakt met haar Bentayga en Lambo zonder verpinken de Urus in de cataloog zet. Al zijn dat beiden brave rakkers vergeleken met deze Karlmann King, een product van het Chinese IAT. Die nemen een Ford F-550 en plaatsen op dat vrachtwagenonderstel de meest corpulente SUV in het bestaan van de SUV.

Dan hebben we het niet enkel over de styling, die moet hinten naar spionagevliegtuigen (nu ja), wel over het interieur dat meer weelde vervat dan het penthouse van St Pancras. Met dank aan twee 'captain'-stoelen, koelkast, kilometers aan leder en - gniffel - een Nespresso-machine. Voorin, buiten een chauffeur, de 6.8-liter V10 diesel die 400 pk naar de vier wielen mag sturen

karlmann-king-suv-2018

Welke prijs IAT op deze Karlmann King plakt? 1.6 miljoen euro voor de basisversie, al leg je zo maar even 3 miljoen euro neer voor de gepantserde variant. En gezien het cliënteel dat dit ding überhaupt koopt, gaan we er van uit dat ze steevast voor die extra bepantsering gaan. Negen exemplaren wil het bedrijf bouwen en gezien het feit dat zo'n F-550 begint bij 46.000 euro hoeven we je niet te vertellen welke winstmarge het Chinese bedrijf neemt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws