Elke 6 maanden een nieuwe Seat tot 2020

seat-roadmap

Het Spaanse Seat heeft haar kaarten op tafel gelegd en daaruit valt af te leiden dat het merk tot 2020 elke 6 maanden een nieuw model op de markt gaat brengen. Daar hoort een eerste elektrisch model bij maar evengoed een nieuwe generatie van de Leon.

Zes nieuwe - of vernieuwde - modellen vanaf dit jaar tot 2020. Neem je dan de rekenmachine er bij, dan kan je stellen dat Seat elke 6 maanden met een nieuwtje op de proppen zal komen. Het merk doet er trouwens niet eens geheimzinnig over en geeft meteen vrij over wat ze het juist hebben. Dit jaar nog krijgen we de Cupra Ateca en Seat's "Skoda Kodiaq"-alternatief; de Tarroco. 2019... dat staat dan weer in het teken van één belangrijk volumemodel.

cupra-ateca-2018

Jawel, de Leon. Want geloof het of niet maar de knap gelijnde hatchback gaat al weer mee sinds 2012. Vorig jaar kreeg hij nog een bij gepoederd neusje om het uit te kunnen zingen tot volgend jaar. De nieuwe generatie zal zowat heel het jaar in de spotlight staan bij Seat. Met eerste de vijfdeursversie en later de ST (stationwagen). De lancering van de Leon zal gelijk lopen met die van de 8ste generatie Golf. Ga er an ook maar prat op dat beide rakkers - zoals voordien - in dezelfde onderdelenbak vissen.

Het laatste jaar, 2020, is er een voor de speciallekes. Een nog ongenoemde CUV (Crossover Utility Vehicle) én het eerste elektrische model van Seat dat moet pochen met een actieradius van 500 kilometer.

Naar welke Seat kijken jullie het meest uit?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws