Volkswagen start SUV-offensief in China

volkswagen-Suv

Tien (!) nieuwe SUV's heeft het Duitse Volkswagen in petto tegen 2020 puur voor de Chinese markt. Daar sta je dan met je 6 nieuwe globale modelletjes, Seat...

Volkswagen heeft zopas het doek gehaald van de nieuwe generatie Touareg in Beijing. Daar weet het in één adem te vertellen dat de Touareg nog maar de start is. De start van een bijna absurd SUV-offensief in China. Want tegen 2020 wil het Duitse merk zo maar even tien nieuwe SUV's lanceren in de volksrepubliek. De reden? In geen enkel land verkoopt Volkswagen meer auto's dan in China. Er zijn zelfs regio's die er niet op tegen kunnen boksen.

10 om te zien

De volledige lijst heeft VW nog niet vrijgegeven, al spreekt het merk nu al over drie leden. Te beginnen met de Advanced Mid-Size SUV, een soort van hipper gestileerde Tiguan. Wat de Arteon is voor de Passat, zeg maar. Daarop volgt dan de Powerful Family SUV - en nee, we verzinnen deze namen echt niet -, een soort van Tiguan maar dan net anders (begin je hier het thema te begrijpen?). En jawel, er is ook plaats voor een gewone nieuwe Tiguan. het is te zeggen, de verlengde Tiguan L krijgt een plug-inhybride-opstelling.

Of de resterende 7 modellen gebaseerd worden op de Tiguan? We hebben er het raden naar. Europeanen kunnen enkel dromen dat vlokjes technologie (zoals een plug-in-Tiguan) tot bij ons zweven.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws