Geely Borui GE is Volvo XC40 van de toekomst

geely-borui-ge-2018_02

Of we compleet gek zijn geworden? Niet helemaal. Want deze Borui GE herbergt een plug-inaandrijving die we in de toekomst in de XC40 terug zullen vinden.

Volvo werkt naarstig aan een nieuwe plug-inaandrijving. Eentje die gebruik maakt van de eveneens nieuwe driecilinder. Dat blok moet dan gaan dienen als een soort van 'T8-variant' voor de XC40. Alleen is het niet die XC40 die mag debuteren met het blok, wel de Geely Borui GE. En moest je het nog niet weten, Geely is het moederbedrijf van Volvo, waardoor dit niet eens zo raar is.

geely-borui-ge-2018

Even naar die Borui GE dan? Een sedan voor de Chinese markt met een uiterlijk dat stiekem zelfs wat doet denken aan een Volvo S60 (of zien we nu spoken?) en lijkt uit te pakken met een interieur waarin een gigantisch digitaal scherm zit. In de realiteit gaat het echter over een 12,2-duims scherm met daarnaast een streepje ledverlichting achter glas. Onder de kap dus een 1.5-liter driecilinder die hulp krijgt van een elektromotor en batterijpakket. Enig 'probleem'? Ook Geely geeft de specificaties van dat geheel nog niet vrij.

Als je echter weet dat de driecilinder 156 pk sterk is, dan is het aannemelijk dat het eindresultaat een systeemvermogen van zo'n 200 pk is en de elektrische range richting de 30 à 40 kilometer zal gaan.

Ps: China en kwalitatieve persplaatjes, het blijft een moeilijke combinatie...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws