Nissan activeert ProPilot in Qashqai (2018)

nissan-qashqai-propilot_02

Het werd met grote trom aangekondigd, bleek eigenlijk nog niet beschikbaar maar is vanaf nu deel van de Qashqai-ervaring; ProPilot. Het systeem van de Japanse constructeur dat semi-autonoom rijden mogelijk maakt. Zoals gerief van Mercedes, Tesla en co.

Bij de voorstelling van de Qashqai facelift werd er uitgebreid over gesproken, het ProPilot-systeem dat via een combinatie van rijstrookassistent, intelligente cruisecontrol en filehulp de bestuurder ontlast van saaie autorijtaken. Alleen... zou het systeem pas uitrollen in 2018, een jaartje na de facelift dus. En kijk nu, we zijn een jaar later, het is 2018 en Nissan is blij om mee te geven dat ProPilot per direct te verkrijgen is op de Qashqai, kort nadat de Leaf er in de praktijk eerst uit mee mocht pakken.

De Japanners geven trouwens nog mee dat de prijzen voor een Qashqai met ProPilot beginnen bij 35.590 euro. Over welke versie ze het dan juist hebben (of dat het een aparte uitvoering is), daar hebben we het raden naar. Wel weten we dat een instap-Qash 22.790 euro kost en de full-option Tekna+ van eigenaar wisselt voor 31.590 euro. Hoogstwaarschijnlijk is deze ProPilot-versie dan ook de Tekna+ met 4.000 euro extra voor alle camera's en radars.

nissan-qashqai-propilot

Nog even meegeven, het systeem is op dit moment in staat om autonoom te rijden in zijn rijvak tussen snelheden van 30 km/u tot 100 km/u (zowel op de autostrade (file) als op gewestwegen). De aanwezig techniek is echter tot veel meer in staat maar dan moet de wetgeving eerst in orde worden gebracht.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws