MW Luka EV: retro-Tsjech op elektropeut (2018)

mw-motors-luka-ev-2018_01

Denk je aan Tsjechische auto's, dan kan je niet naast Skoda. Vanaf vandaag mogen we het echter ook over MW Motors hebben die een elektrische retro-coupe in elkaar hebben geschroefd. Of er een plaats is voor die Luka EV in het autolandschap?

start-ups uit de VS of China die met een elektrische wagen op de proppen komen, het is al lang geen nieuwigheid meer. Eentje uit Tsjechië, dat is toch net iets unieker. MW Motors heten ze en met de Luka EV proberen ze een specifiek cliënteel aan te spreken. Klanten die houden van sportwagens uit het verleden maar ook aan het milieu denken.

Het resultaat is een soort van Karmann Gia ontmoet Mercedes 190 SL, Porsche 911 en Aston Martin DB4. Een mengelmoes die vanuit bepaalde hoeken lekker oogt en vanuit andere punten weer raar op het netvlies landt. De lampen voor en achter - met led-technologie - geven evenwel prijs dat dit geen verloren classic is van vorige eeuw.

mw-motors-luka-ev-2018

Voor de aandrijving besloot MW Motors om elke wiel uit te rusten met een 12,5 kW sterke elektromotor. Vierwielaandrijving dus maar ook een systeemvermogen van 'maar' 67 pk. Het gewicht van de gehele wagen bedraagt evenwel 815 kilogram, waardoor de batterij van 21,9 kW in staat moet zijn om de wagen op papier 300 kilometer ver te brengen.

Een revolutie in de wereld van elektrische wagens is het daarmee zeker niet. Maar wel een mooie toevoeging, toch?

mw-motors-luka-ev-2018
mw-motors-luka-ev-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws