Citroën C4 Aircross gaat aan onze neus voorbij (2018)

citroen-c4-aircross-2018-china_01

Speciaal voor de Chinese markt heeft Citroën een bij ons bekende C3 Aircross met 12 centimeters verlengd. Het resultaat? De C4 Aircross tiens! Een modelletje dat aan onze neus voorbij zal gaan.

C3 Aircross en C5 Aircross, twee modellen die Citroën al wereldkundig heeft gemaakt. Daar zit natuurlijk een gaatje tussen en dat gaatje vult het Franse merk nu op met de - het kan soms simpel zijn - C4 Aircross. Alleen trekken ze daarvoor wat aan de waarheid. Letterlijk, want in wezen is dit een C3 Aircross voor China... met 12 extra centimeters. Omdat de Chinezen nu eenmaal zot zijn van verlengde modelletjes.

De totaallengte komt er alvast mee op 4,27 centimeter te liggen, waardoor de C4 Aircross tien centimeter langer is dan de bij ons gekende C4 Cactus (volg je nog?). Een deel van die extra ruimte ging ook naar de wielbasis (6 stuks), waardoor dit technisch natuurlijk iets ingrijpender is dan we laten uitschijnen. Eveneens een knipoog naar de Cactus zijn de - weliswaar kleinere - airbumps op de flank. Die krijgt de C3 Aircross namelijk niet.

citroen-c4-aircross-2018-china

Waarom China

Moest je onder een steen hebben geleefd, voor een roedel constructeurs is China dé grootste afzetmarkt geworden. Waardoor ze maar al te snel zijn om een rits aan vaak specifieke voor die markt gecreëerde modellen te lanceren. Zo kan je daar al de C5 Aircross kopen en heeft Citroën ook nog de C3-XR én C6 (!) in het gamma.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws