Hier is de BMW M2 Competition!

bmw-m2-competition-leaked-2018_01

De compacte dimensies van de M2 met het potente blok van de M4, een recept waar BMW-adepten al lang naar uit kijken. BMW maakt dit nu waar met de M2 Competition. Een karretje dat zo explosief is dat het al twee weken te vroeg op het internet staat. En o ja; 410 pk, moest je het meteen willen weten.

Een krachtigere variant van de M2 zit al lang in de maak. Alleen had BMW nooit de intentie om het blok in de M2 op te kietelen. Wel plotte het een harttransplantatie. Of specifieker; het blok van de M4 in de M2. Die 3-liter zes-in-lijn schroeven ze evenwel wat terug (ordnung muß sein) waardoor het systeemvermogen op 410 pk en 550 Nm komt te liggen. Het maakt dat de M2 Competition 40 pk en 85 Nm sterker is dan zijn regulier broertje.

bmw-m2-competition-leaked-2018

Belangrijk natuurlijk is dat de Competition beschikt over een blok dat ze terugschroeven in plaats van een tot op de limiet geduwd exemplaar. Waardoor deze M2 Competition vooral circuitjongens een gerust gevoel moet gaan geven. Over ophangingsveranderingen is nog niets geweten maar ga er maar prat op dat BMW die zaken niet ongemoeid laat. Wel zien we nieuw - subtiel agressiever - bumperwerk en een niet op de gewone M2 beschikbare rode lakkleur. Het zit 'm in de details, dat is duidelijk.

Nog even over dat blok

We schijnen graag nog even met onze zaklamp der kennis over de motorenwissel. Want ben je iets of wat op de hoogte van de M2, dan weet je dat er voorin een 3-liter zes-in-lijn huist. Waardoor het raar lijkt dat ze die vervangen door een... 3-liter zes-in-lijn. Toch zijn de motoren van de M2 en M4 verschillende. In die zin dat het M2-blok, N55 in BMW-jargon, sinds 2009 op de markt is en het M4-blok (S55) een evolutie daarop is dat voor het eerst verscheen in 2014...

bmw-m2-competition-leaked-2018

Die S55 gebruikt 25% nieuwe onderdelen ten opzichte van de N55 waarbij vooral de focus op duurzaamheid ligt. Met een versterkte krukas, zuigers, inlaatsysteem & koeling en andere bougies... om maar een paar dingen op te sommen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Optimus 12:14
afbeelding van Optimus

Where the fuck do I sign up? :D

Eric Kimpe 22:05
afbeelding van Eric Kimpe

Laat maar komen dat ding, zou ik zeggen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws