Memminger Roadster 2.7 is niet je buurmans Beetle

memminger-roadster-2-7-2018

Op zoek naar uniek spul? Dan moet je misschien eens aanbellen bij het Duitse Memminger. Die ontwikkelden namelijk een 210 pk sterke roadster met middenmotor én VW Beetle looks. Het resultaat is een stuk knapper dan je op papier zou denken.

Echt sexy gestileerd is een Beetle nooit geweest. De jongens van Meminger lijken daar evenwel wat verandering in te brengen, want hun creatie, de Roadster 2.7 lijkt op een zeer sportieve retro-Beetle. We zouden dan ook flauw kunnen zeggen dat 'ie zelfs wat Porsche trekjes heeft, al is dat niet eens een grote leugen.

De gloednieuwe wagen deelt alvast weinig componenten met een originele Beetle. In de plaats krijg je een buizenchassis met plaats voor een middenmotor. Die 2.7 boxermotor is een door Memminger serieus doorontwikkeld exemplaar dat origineel in een VW Type4 zit. Kwestie van toch wat die retrosound en -geur op te wekken. 210 pk en 245 Nm sterk is dat blok. Meer dan krachtig genoeg natuurlijk.

memminger-roadster-2-7-2018

De rest van de Roadster 2.7 is om duimen en vingers af te likken. Althans, zo denken we er over. Klein pijnpuntje? Het Duitse bedrijf is niet geheel zeker dat ze deze rakker in een beperkte productie willen nemen. Alles zal afhangen van het aantal geïnteresseerden.

memminger-roadster-2-7-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Hendrik 17:14
afbeelding van Hendrik

Had VW déze design gebruikt hadden ze er misschien meer van verkocht..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws