VW-groep: Tegen 2028 zullen auto's autonoom parkeren

vw-groep-autonoom-parkeren-hamburg

Over tien jaar zal de Volkswagen Groep de eerste auto's lanceren met technologie aan boord die het mogelijk maakt dat de voertuigen zich compleet autonoom parkeren in een parkeergarage. Op de luchthaven van Hamburg voert de groep momenteel de eerste tests uit.

Kuier je binnenkort over de parking van de luchthaven van Hamburg (hey, alles kan), dan moet je niet schrikken als je Audi's, VW's en Porsches ziet passeren zonder chauffeur in. De drie merken van de VW Groep zijn daar namelijk bezig met een proefproject voor het ontwikkelen van technologie die mogelijk maakt om auto's volledig autonoom een parkeerplaats te laten zoeken in een parkeergarage.

Stapsgewijs

Initieel zal de technologie gebruikt worden in parkeergarages "exclusief verkeer". Dit zijn garages specifiek voor de testvoertuigen waar geen voetgangers wandelen. Om op die manier aanrijdingen te vermijden. Zit de technologie daar helemaal snor, dan breiden ze het uit naar parkeergarages met gemengd verkeer. Garages waar jij en ik ook nog zullen parkeren. Op dit moment volgen de auto's in de garages info via de kaartgegevens van de navigatie en via een camera die eenvoudige markeringen spot die specifiek aangebracht zijn.

Bij de Volkswagen Groep zijn ze er alvast van overtuigd dat de technologie over tien jaar in de eerste productiewagens beschikbaar zal worden. Het nut - buiten minder parkeerstress? Uiteraard het 'schaalvoordeel'. Als garages zo kunnen gemaakt worden dat er geen rekening meer moet worden gehouden met in- en uitstappende personen, dan kunnen er op dezelfde locatie veel meer auto's geparkeerd worden.

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws