Subaru heeft verbruikscijfers vervalst

subaru

Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten.

Sinds december vorig jaar hingen er al donkere wolken boven het hoofd van Subaru. Toen is Subaru samen met Ohno & Tsunematsu, een Japans juristenbureau, een onderzoek gestart of dat het merk al dan niet verbruikscijfers naar hun hand heeft gezet. De resultaten liggen nu op tafel.

betrapt!

Het onderzoek gaat terug tot december 2012, voor dit moment zou Subaru geen gegevens van de wagens meer hebben, en strekt zich uit over het verbruikscijfer van 903 wagens die zijn gebouwd in Gunma Manufacturing Division’s Main Plant en in het Yajima-fabriek. Uit het onderzoek blijkt dat de inspecteurs van Subaru in opdracht van hun meerderen de cijfers moesten manipuleren om aan de juiste voorwaarde te voldoen. Zelf wagens die aan de eisen voldeden, zouden een aangepast cijfer hebben gekregen om geen argwaan op te wekken.

gestraft?

Of dat er voor Subaru een financiële straf staat aan te komen is nog onduidelijk, al hebben we in het verleden al gelijkaardige problemen bij andere fabrikanten gezien met een gepaste straf. Subaru betreurt deze gebeurtenissen en onderneemt stappen om dit in de toekomst te vermijden.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws