Deze zomer is zomer van Jaguar XE SV Project 8

jaguar_xe_sv_project_8

Vorig jaar kwam Jaguar met het heugelijk nieuws dat er een potente Jaguar XE zijn opwachting maakte. Deze zomer zullen de eerste eigenaars hun Jaguar XE SV Project 8 in ontvangst mogen nemen.

De Special Vehicles- afdeling, vandaar SV, van Jaguar toonde vorig jaar na hun eerste project -Jaguar F-type Project 7- nu de tweede wagen in een reeks exclusieve modellen. Deze Jaguar XE SV Project 8 is de volgende van de Collector’s Edition met een gelimiteerde oplage van 300 stuks. Kort de cijfers nog eens vermelden. 600 paarden uit een supercharged 5.0-liter V8; 0-100 km/u in 3,5 seconden; een top van 322 km/u en een ronde op de Nordschleife in 7 minuten en 21,23 seconden.

Op een zomerse dag

Terwijl jij dit aan het lezen bent, is Jaguar in samenwerking met Andy Wallace en Davy Jones -beide coureurs- de laatste hand aan het leggen aan de demonisch klinkende Jaguar XE SV Project 8. Er moet heel wat getest worden met zoveel racetechnologie aan boord zoals verstelbare aerodynamica, keramische wiellagers en speciale remmen. Alles om te voorkomen dat de chauffeur zijn koolstofvezel over de baan in stukken verspreidt.

jaguar_xe_sv_project_8

Je kan Project 8 op twee verschillende manieren verkrijgen. Een minder hardcore-versie met een achterbank voor je hond of kinderen. Geen kinderen of hond? Neem gerust de Track Pack-versie waar de achterbank is vervangen door een plaat. Resultaat: 12,2 kg lichter en 27 procent stijver. De voorste stoelen zijn voor de gelegenheid vervangen door koolstofvezel race-exemplaren.

jaguar_xe_sv_project_8
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie