Volkswagen plaagt met nieuw GTI-topmodel: Golf GTI TCR

volkswagen-golf-gti-tcr-2018-teaser_01

Het is deze week weer het jaarlijks GTI-treffen in Wörthersee, een feestje dat stilaan uitgegroeid is tot een compleet VAG-festijn. Zo groot, dat Volkswagen er ook elk jaar een auto voorstelt. Dit jaar de op één na krachtigste Golf GTI die ze ooit hebben gebouwd en - jawel - ook in productie zal gaan. Hoe krachtig 'krachtig' is?

Lang plaagde Volkswagen met de R 400, een Golf R met dik 400 pk. Dieselgate stak er echter een stokje voor maar Volkswagen slaat nu terug. Met een iets braver Golf derivaat maar daarom niet minder interessant. We hebben het over de Golf GTI TCR, een Golf die hulde moet brengen aan de overwinningen van een Golf in de voorbije twee TCR-kampioenschappen.

Speciaal voor deze editie trekt Volkswagen de 2-liter TSI turbobenzine op naar 290 pk 370 Nm. Het is een cijfer dat je eerder bij de vierwielaangedreven R-variant zou verwachten maar binnenkort mag het dus ook op een voorwielaangedreven Golf. Om het allemaal in het gareel te houden krijgt de GTI TCR een 7-trapsautomaat en - belangrijker - een sperdifferentieel tussen de voorwielen.

volkswagen-golf-gti-tcr-2018-teaser

Topsnelheid? 264 km/u. En we willen het eigenlijk niet zeggen maar stiekem - de specs in acht genomen - is dit een Seat Leon Cupra met VW-badge. Eind dit jaar gaat de GTI TCR in productie met niet veel later hoogstwaarschijnlijk een bericht dat hij de snelste voorwielaangedreven rakker over de Nürburgring is.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws