Designer Volkswagen Arteon en Touareg naar Aston Martin

tobias-suhlmann_astonmartin-bugatti-volkswagen-touareg

Tobias Sühlmann maakt de overstap van Bugatti naar Aston Martin. Omdat daar nu eenmaal meer te ontwerpen is dan bij het merk uit de Elzas ...

Aston Martin kondigt vandaag aan dat ze een nieuwe Head of Exterior Design hebben aangenomen. Tobias Sühlmann is afkomstig van de Volkswagen groep, waar hij instond voor het ontwerp van onder meer de Arteon en de nieuwe Touareg, waarvan collega Yves overigens dezer dagen de presentatie volgt.

supercars

Maar Sühlmann heeft meer op zijn palmares, want vorig jaar nog maakte hij binnen VAG de overstap naar Bugatti - je weet wel, dat merk dat met de Chiron net haar enige nieuwe model in de voorbije tien jaar heeft zitten - waar hij Sasha Selipanov verving die naar Hyundai vertrok. Beginnen spreken over een leegloop bij Volkswagen is misschien een brug te ver, maar je kan wel stellen dat de designers van die saai ogende auto's best gegeerd zijn bij de concurrentie.

nieuwe SUV

Bij Aston Martin gaat Tobias Sühlmann Miles Nurnberger vervangen. Die vertrok niet, maar maakte promotie naar de rol van Design Director. Beide heren rapporteren aan Marel Reichman, Chief Creative Officer bij Aston Martin. Wat ze dan gaan vertellen? Hoe ver ze staan met het design van de DBS Superleggera en de eerste SUV van Aston Martin. Dat las je goed, Rolls Royce was niet de laatste om met een SUV op de markt te komen.

Al zal Sühlmann zich meer bezig houden met het ontwerp van een nieuwe super-Aston met middenmotor, aangezien de ontwikkeling van bovenstaande modellen al in een te vergevorderd stadium zit om nog veel invloed van Thomas' pen te ondervinden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws