Upsizing: Mazda introduceert 1.8-diesel, debuteert in CX-3 facelift

mazda-cx-3-2018_01

Mazda blijft geloven in klassieke verbrandingsmotoren. En om dat extra in de spotlight te zetten introduceert het merk een nieuwe diesel. Een 1.8 die in de CX-3 facelift de 1.5 zal gaan vervangen en efficiëntere cijfers moet gaan voorleggen.

Met haar SkyActiv X-technologie belooft Mazda ons het beste van een dieselmotor in een benzineblok. Die technologie is nog echter niet voor dit jaar, waardoor het Japanse merk besloot tussendoor een ander blok te ontwikkelen. Een 1.8 turbodiesel bijvoorbeeld, die in de CX-3 facelift de 1.5 diesel mag gaan vervangen.

Die 1.8 is een doorontwikkeling van de 1.5 Skyactiv-D en doet het met 116 pk (ipv 105) en 270 Nm (identiek). Alles lijkt er op te wijzen dat deze upsizing vooral interessant zal zijn voor de nieuwe WLTP-cyclus. Niets mis mee natuurlijk. Dit najaar zal de opgefriste CX-3 naar onze markt komen. Op termijn is het de bedoeling dat de 1.8 diesel in andere modellen zal gaan verschijnen. Buiten de Mazda2, want daar wordt de diesel uit de rangen gehaald wegens té kleine interesse van klanten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 17:05
afbeelding van Wim

Een 1.8 diesel, dat zie je niet veel, doet met denken aan de Ford diesels van vroeger :)

Geert 20:22
afbeelding van Geert

Ik rij met een Mazda 2 1.5 diesel lekker vinnig maar ik begrijp Mazda hun beslissing wel. Het is een stadsauto en daar hoort een benzinemotor in te zitten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws