Borgward BX6 springt op S-edan-UV trend

borgward-bx6-2018_01

Het Duitse Borgward springt met haar BX6 mee op de trend van SUV's met een sedanlijn. Want hoewel we het zelf nog niet weten zitten we hier blijkbaar allemaal op te wachten...

In 2015 kondigde het Duitse Borgward met grote trom haar wederkeer in de autosector aan. Met kapitaal vanuit het oosten (lees: China) en designers en ingenieurs van gekende merken zoals Mini. In 2017 wist het haar eerste wagen te verkopen en nu komt het op de proppen met de BX6, een nieuw model dat dit jaar nog de verkoop in moet gaan in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Een non-event zou je denken, want wat hebben wij aan dit nieuws? Wel, belangrijk is de trend die we zien, op designvlak. Want net zoals de Maybach Vision Ultimate Luxury en de Rolls-Royce Cullinan adopteert de BX6 een sedanlijn op stelten. Of in andere woorden; een nog minder sierlijke BMW X6-lijn. Moeten we autodesigners geloven, dan is dit waar we massaal op zitten te wachten. En met 'we' bedoelen ze vooral Chinese klanten.

borgward-bx6-2018

Enfin, terug naar de BX6, die krijgt een 220 pk sterke 2-liter turbobenzine onder de kap gekoppeld aan een automaat. En jawel, op termijn heeft Borgward plannen om auto's te gaan verkopen in Europa.

Tijdstip: 10:26
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 21:31
afbeelding van John

Vandaag nog een Volvo S60 cross-country gezien. Geen 100% SUV, maar is toch wel een buitenbeentje . Ik vind het wel kunnen :-)
Van deze bx6 ben ik iets minder fan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws