Citroën laat deze week nog Europese C5 Aircross los!

citroen-c5-aircross-2018-teaser_01

Waardoor Peugeot 5008, Opel Grandland X en DS 7 Crossback eindelijk hun broertje met de twee chevrons mogen verwelkomen op het Europese vasteland. Na een verre ontdekkingsreis in China.

De Peugeot 3008 (en technisch identieke maar iets grotere 5008) verkoopt als zoete broodjes in Europa. Maar toch nam Citroën de beslissing om tweelingbroer C5 Aircross niet aan te bieden op ons vasteland. Wel in China, waar de SUV al sinds de herfst van vorig jaar aan de man (en vrouw) wordt gebracht. Het onderstreept nog maar eens het belang van de Chinese markt voor de PSA-groep met Peugeot, Citroën, DS en Opel in handen.

Nu is er echter goed nieuws voor Citroënfans met een SUV-voorkeur, want het merk met de twee chevrons heeft besloten op 24 mei (deze donderdag dus) de Europese versie vanonder het doek te halen. Veel visuele veranderingen verwachten we hoegenaamd niet. Waardoor de polariserende looks blijven staan, net zoals het knappe digitale 12,3-duims scherm pal voor de neus van de chauffeur dat bijstand krijgt van een 8-duims infotainmentscherm. Audi's virtuele cockpit met een Frans kantje zeg maar. Enfin, donderdag krijgen we alvast alle informatie.

citroen-c5-aircross-2018

Toch nog wat informatie

Al lichten we zelf nog graag al een heel klein tipje van de sluier. Zo staat de levering voor de C5 Aircross in Europa gepland voor het tweede deel van 2018. Het najaar dus, in de volksmond. De PSA-fabriek van Rennes in het westen van Frankrijk werd gevonden als assemblagefabriek voor de C5 Aircross. Niet toevallig de plaats waar ook de Peugeot 5008 van de band rolt.

Tenslotte zou de C5 Aircross het goedkope broertje moeten zijn van de familie. Met daarboven de Peugeot 5008 en daarboven nog de DS 7 Crossback. Al is het natuurlijk wachten op een eerste prijs.

Tijdstip: 10:41
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Balthazar Boma 07:35
afbeelding van Balthazar Boma

Logisch dat hij als de goedkoopste van het trio moet doorgaan.
Ze hebben dan ook hun uiterste best gedaan om het er zo goedkoop mogelijk te doen uitzien met die zwarte plastic met rood biezeke.
Echt cheap.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws