Officieel: Peugeot 108 facelift maakt rijtje af (2018)

peugeot-108-facelift-2018_03

Broertjes Citroën C1 en Toyota Aygo kregen een opfriskuur, waardoor ook Peugeot 108 even langs de fabriek mag. Meer veiligheid, meer kracht en meer kleurtjes.

Vier jaar op de markt dus tijd voor de obligatoire facelift. Al wordt er weinig aan die snoet geraakt. Peugeot voorziet vooral wat extra kleuren binnen en buiten. Net zoals zijn broertjes mag de 108 wel teren op een hoop technische aanpassingen. Te beginnen met een betere isolatie voor rijgeluiden maar ook een infotainmentsysteem met Android Auto, Apple CarPlay en stemherkenning. De instrumentencluster uit de jaren 90, die blijft wel staan.

peugeot-108-facelift-2018

Niet vanuit de jaren 90 zijn de rijstrookassistent, automatische noodrem en verkeersbordherkenning. Waardoor het kleintje technologisch weer helemaal op punt staat. Ook motorisch trouwens want net zoals C1 en Aygo mag de 108 voortaan beroep doen op een herwerkte 1-liter driecilinder met 72 pk (+4 eenheden) die voldoet aan de strengere emissienormen. Schakelen kan zowel manueel als automatisch, al betreft het hier een gerobotiseerde handbak en geen 'echte' automaat.

peugeot-108-facelift-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws