AM General NXT 360 is Humvee van de toekomst

am-general-nxt-360

AM General, de bouwer van de ondertussen tot cultstatus verheven Humvee en Hummer is klaar met een opvolger voor de dienstwagen die al sinds de jaren 80 mee robbertjes oorlog gaat voeren met den Amerikaan. Die NXT 360 moet de zwaktes van de Humvee wegvagen en zorgen dat AM General de komende jaren weer een dik contract bij het Amerikaanse leger kan opstrijken.

Moet je het Amerikaanse leger omschrijven in één voertuig dan kan je alleen maar de Hummer voor de geest halen. Die Humvee draait echter al 34 jaar (!) mee, waardoor opvolging broodnodig is. Te meer omdat het Amerikaanse leger steeds meer de Humvee links laat liggen voor de Oshkosh L-ATV. Niet naar de goesting van AM General natuurlijk, de bouwer van de Humvee. Waardoor de autobouwer tijdens de Eurosatory show in Parijs (denk autosalon maar dan voor wapenhandelaars) haar NXT 360 heeft voorgesteld. Een soort van Hummer 2.0.

Die "2.0" slaat terug op het feit dat de NXT 360 de pijnpunten van de oude Hummer weg probeert te vagen. Dan hebben we het niet over een nieuw digitaal dashboard of betere isolatie. Wel over een grotere bodemvrijheid, beter aanrijhoeken en - vooral - betere bescherming voor de inzittenden. Met kogelwerende ramen en staalplaat dat dik genoeg is om geweld van een AK47 tegen te houden.

Binnenkort te vinden op je lokaal slagveld... of in de garage van één of andere Zuid-Amerikaanse drugsheer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws