Officieel: Aston Martin Rapide AMR is 603 pk sterke vierdeurs (2018)

aston-martin-rapide-amr-2018_01

Met een rits nieuwe modellen onder de gordel poogt Aston Martin de verkoop van haar 'verouderde' Rapide aan te zwengelen met een AMR-versie. Die herbergt een 603 pk sterke V12 in zijn afgetrainde vierdeursschulp.

Met een nieuwe wind bij Aston Martin heeft het merk ook meteen besloten om AMR-versies uit te brengen, een soort van circuitklare beesten voor de openbare weg. De laatste in lijn is niet één of andere coupé, wel een sedan van het merk, de Rapide. Waardoor de Rapide AMR officieel een feit is en stiekem misschien wel een uitzwaaimodel is voor de Aston die weer al acht jaar mee gaat.

aston-martin-rapide-amr-2018

Enfin, de Rapide AMR dus, met voorin de gekende 6-liter V12 die 603 pk en 630 Nm naar de achterwielen mag sturen. Het maakt alvast dat je met z'n vieren in 4,4 seconden de honderd aan kan tikken om dan door te vliegen naar 330 km/u. Adaptieve dempers en koolstofvezel keramische remmen moeten de prestaties op de grond en tot stilstand kunnen zetten.

aston-martin-rapide-amr-2018

In vier kleuren kan je de Rapide AMR bestellen, met een beperkte productie tot 210 stuks. En hoewel het uiterlijk een stuk moderner werd gemaakt katapulteert het interieur je terug naar de Astons van weleer. Een oldschool-alternatief voor de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid zeg maar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws