Spa bruis: Rode Honda Civic Type R zet nieuw record op Francorchamps

honda-civic-type-r-spa-francorchamps-2018

Nadat eerder Porsche met trots wereldkundig maakte dat het een record op Spa-Francorchamps wist neer te zetten pakt nu Honda uit met een Spa-record. Het nieuwe Nürburgring, onze groene hel?

De strijd is heftig in het segment van de snelle voorwielaandrijvers en Honda doet er alles aan om onder de aandacht te komen. De beker voor snelste fwd-auto op de Nürburgring wisselt continu van constructeur, waardoor de Japanners even uitweken naar ons grondgebied om een record neer te zetten met de Civic Type R. Hoe lang een rondje Spa-Francorchamps duurt met de snelle Jap? 2 minuten, 53 seconden en 72 honderdsten.

Toegegeven, dat is maar liefst een dikke minuut trager dan Porsche nodig had om een record neer te zetten maar zo'n LMP1-wagen is natuurlijk van een andere orde dan een 316 pk sterke Honda Civic met voorwielaandrijving. Laten we alvast hopen dat de interesse van beide merken voor onze eigenste Groene Spa Hel er voor zorgt dat ook andere constructeurs gaan beginnen pronken met rondetijden gechronometreerd op het circuit. Altijd goed voor de Belgische circuits, een extra grob aandacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws