Volkswagen en Ford willen samen busjes maken

ford-vw-busjes-samenwerking

Binnenkort een Volkswagen Transit of een Ford Crafter bij de dealer? Het zou zo wel eens kunnen. Beide autogiganten hebben de intentie gegeven om samen te kijken of ze 'commerciële voertuigen' kunnen bouwen.

De Fiat Talento? Dat is eigenlijk een Nissan NV300 die dan eigenlijk weer een Renault Traffic is. Voertuigen bouwen kost handen vol geld en het is ook Ford en Volkswagen niet ontgaan dat in het segment van de commerciële voertuigen - lees: busjes - automerken vaak over de grenzen heen werken. Waardoor de Blauwe Ovaal en VW deze week een zogenaamde "Memorandum van overeenstemming" ondertekend hebben. Een soort van verklaring dat beide merken eens gaan bekijken of het commercieel interessant is om samen busjes te gaan bouwen.

Geen onlogische samenwerking. Want beide rakkers vinden daardoor een sterke partner. Ford is van oudsher al bekend in busjesland met de Transit, Volkswagen en de Transporter gaan ook al enkele decennia terug. Kortom; beide merken weten hoe een busje in elkaar te steken. Belangrijke kanttekening is trouwens dat de verklaring ook praat over het "samen in het oog houden van markttrends". Waardoor deze samenwerking wel eens busjes kan overstijgen.

Zowel Ford als Volkswagen zijn trouwens snel om te zeggen dat deze intentie - zoals wel vaker bij die dingen - geen impact heeft op de aandelenmarkt. Of met andere woorden; Ford koopt geen stukje VW en VW koopt geen stukje Ford. Dat deden ze ook niet toen ze samen de eerste generatie Ford Galaxy en Volkswagen Sharan bouwden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 11:09
afbeelding van Kevin

Toch wel een curieus wat dat gaat opleveren van design en motorengebied.
In beste geval het nieuwe design van Ford gecombineerd met de motoren van VW, zou niet zo fout kunnen gaan denk ik dan ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws