Peugeot Rifter's bestelauto krijgt Partner-naam

peugeot-partner-bestelwagen_1

Geen twee zonder drie, bij Opel-PSA. Dus hier is de Peugeot Partner. Hoezo, die was toch van naam veranderd?

Die was inderdaad van naam veranderd. Rifter is dan ook de nieuwe benaming voor de ludospace uit het gamma van de Leeuw. Maar door de Partner-benaming te behouden voor de bestelwagen, kan peugeot wat meer onderscheid tussen beiden maken. En dat is nodig voor de perceptie, want Peugeot wil hogerop. En op deze manier hoeven ze daarom hun bestelwagenpolitiek niet te laten vallen.

Het grootste verschil met de Citroën Berlingo en Opel Combo zit binnenin, waar Peugeot de iCockpit installeert en ook een kleiner stuurtje monteert. Verder zijn er amper verschillen, op de neus na. Twee maten zijn er, de M en de XL. De eerste is 4,4 meter lang en laadt 3,3 kubieke meter, de tweede is 4,75 meter lang en laadt 3,8 kubieke meter.

peugeot-partner-bestelwagen

Onder de kap ook van hetzelfde. Dat wil zeggen: een 1.2 PureTech benzinemotor met desgewenst 110 of 130 pk, de laatste krijgt een achttrapsautomaat en komt pas later beschikbaar. De diesel is de 1.5 BlueHDi met 75 of 100 pk en een manuele bak. De 130 pk-versie is naar keuze uit te rusten met manuele of automatische versnellingsbak. Ook hier is de Advanced Grip Control te verkrijgen, net als vele andere zaken zoals de Head-Up Display of de achteruitrijcamera. Peugeot biedt later naar alle waarschijnlijkheid ook een 4x4-versie aan, van Dangel-makelij.

peugeot-partner-bestelwagen

Over de Berlingo bedrijfswagen lees je hier meer, de Opel Combo vind je hier terug.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws