België op plek 3 in Europa voor CNG

CNG-verkoop-Belgie-2018

In het eerste kwartaal van 2018 belandt België in de top drie van landen waar de meeste CNG-wagens worden verkocht in Europa. Een tendens die alleen maar zal stijgen door steeds strenger wordende emissienormen.

Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag wat nu juist de beste brandstof is voor een automobiel. Wel zijn er een hoop alternatieven op de ingeburgerde diesels en benzines waar meer en meer aandacht op wordt gevestigd. We hebben het dan over elektrische wagens, LPG-installaties en waterstof. Maar ook CNG is al jarenlang een valabel en ecologisch alternatief. Wat blijkt nu? Door een incentive van de overheid een paar jaar terug ("Zet je AMG op CNG en betaal geen euro BIV") is België in het eerste kwartaal van 2018 uitgegroeid tot de derde grootste afnemer in Europa voor CNG-wagens bij automerken. Waardoor Belgische kopers het goedje wel lijken te smaken.

CNG-verkoop-Belgie-2018

Druppel op...

In Europa bestaat de top 3 van landen waar de meeste CNG-wagens worden verkocht uit Italië (waar de overheid al jarenlang het goedje promoot), Duitsland en België. Al is de Belgische verkoop misschien minder explosief dan die plaats doet vermoeden. In Italië werden er de eerste vier maanden van dit jaar nog een respectabele 12.029 CNG-wagens verkocht, Duitsland doet het meteen een stuk flauwer met 2.740 exemplaren en in België hebben we het over 1.069 stuks. Je zou dus kunnen zeggen dat het over een druppel op een hete plaat gaat.

Al mogen CNG-boeren zich tevreden stellen. Want hoewel de cijfers kleinschalig blijven is de verkoop van CNG-wagens in Europa met maar liefst 60% gestegen in Q1. Grote voortrekker van de alternatieve aandrijving is de Volkswagen Groep. Zo staat de Volkswagen Golf CNG op 1 qua verkoop in Europa om dan gevolgd te worden door de Skoda Octavia CNG en de Seat Leon CNG. Fiat strijkt op een vierde plaats met haar Panda CNG trouwens.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws