Chevrolet Orlando keert terug als ruige crossover

chevrolet-orlando-2018_01

Chevrolet heeft een opvolger voor de Orlando klaar. Die ruilt het busjesdesign in voor wat crossover-looks en zou niet misstaan op onze Europese bodem. Richting ons komt 'ie evenwel niet.

Samen met het verdwijnen van Chevrolet uit onze contreien verdween ook de Orlando, een praktische MPV die niet heel sexy was maar wel drie kinderenstoelen naast elkaar op de achterbank kreeg. De Orlando is nu echter terug, in China weliswaar. Door de samenwerking van GM en SAIC Motor. De nieuwe mag alvast de saaie designtaal links laten liggen en gaat voor best stoere lijnen.

rode draad

Al zeker in deze Redline-versie, een uitvoering die een streepje sportiviteit over het geheel drapeert. Letterlijk, want de Redline krijgt - je raadt het nooit - rode accentkleurtjes. Voorin komt alvast een 1.3-liter driecilinder te liggen met 160 pk. Een motor die niet eens zou misstaan in ons Europees wagenpark. Alleen heeft GM zich stelselmatig teruggetrokken uit Europa. Eerst trok Chevrolet zich terug, nadien werd Opel aan PSA verkocht. Daardoor zullen we deze Orlando nooit op onze Europese wegen zien. Zonde?

chevrolet-orlando-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
MilleMiglia 17:56
afbeelding van MilleMiglia

Eerst probeert Chevrolet hier saaie auto's met oninteressante motoren te verkopen. Als dat niet lukt gaan ze juist wel interessante auto's met fiscaal gunstige motoren bouwen, maar hier niet meer verkopen?

Waxweazel 07:43
afbeelding van Waxweazel

Ziet er niet slecht uit, maar het lijkt verdacht hard op een Mitsubishi Outlander met een Hyundai front op :s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws